Валери Божинов: Има какво още да дам на българския футбол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Националният отбор е трамплинът за чужбина, трябва да бъдем търпеливи", каза той.

Култовият нападател Валери Божинов разкри, че все още няма договор със столичния Септември. Любимецът на “синята” общественост говори още за ситуацията в редиците на националния отбор, както и за борбата за президентското кресло в БФС.

„Все още не съм футболист на Септември. Благодаря на ръководството, че ми даде тази възможност да тренирам с отбора, но дали ще подпиша с клуба не мога да кажа. Важното е да съм жив и здрав и ще видим. Вече не съм на 20 години. Казах и на младите момчета от Септември, че бих дал много само и само да съм отново на 20, но не мога. Аз обаче не виждам проблем в годините, всичко е в главата. Познавам силите си и смятам, че имам какво още да дам на българския футбол“, коментира Божинов пред “БНТ”.

Бившият футболист на Ювентус и Манчестър Сити не пропусна да говори и за ситуацията в националния отбор.

„Трябва търпение и да бъдем реалисти, гледайки къде играят нашите футболисти. Националният отбор е трамплинът за чужбина. Надявам се сега да направим едни добри квалификации. Всеки треньор го критикуват, но аз мисля, че трябва да сме по-позитивни. Смятам, че назначаването на Георги Иванов – Гонзо е важно, тъй като като в тандем с Ясен Петров в Левски двамата бяха успешни“.

Божинов даде мнение и по темата за борбата кой да застане начело на Българския футболен съюз.

„Не ми харесват тези нападки помежду им. Държавата трябва да помогне, защото няма как по друг начин да успеем. Ако тя не помогне, няма значение кой е президентът“, каза още Божинов.