Валери Божинов иска да остане в Левски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
35-годишния даде интервю за италианско издание

Нападателят Валери Божинов изрази желанието си да продължи да носи екипа на Левски и през следващия сезон.

Контрактът на 35-годишния бивш стрелец на Ювентус и Манчестър Сити изтече, но ветеранът смята, че има още какво да даде на Сините.

В обширно интервю за TuttoJuve Божинов разкрива, че Левски ще има нов собственик, а след това ще стане ясно какво ще бъде неговото бъдеще.

“Нe знам какво ще правя,” коментира Валери. “Договорът ми изтече. В очакване съм какво ще се случи. Компанията ще смени собствеността и аз искам да остана. Левски е моят дом!”

Ето всъщност и какви отговори даде Божинов за състоянието и очакванията му за Ювентус:

– Говорейки за твоят втори дом – Ювентус! Имаше възможността да следиш изявите на отбора?
– Логично е след толкова много години на доминация, отборът да има и лек спад. В отборът се опитват да променят стила на игра. Ювентус се променя. Но е нужно време. По мое мнение клубът отново ще започне да доминира.

– Но завръщането на Алегри на резервата скамейка, поне привидно показва, че в клубът искат да се върнат към нещо познато за тях.

– Смятам, че някои нещо ще се променят. Алегри познава атмосферата и клуба много добре. Той ще се опита да вземе силни и опитни играчи, но доста неща ще зависят и от бюджета. Икономически, ситуацията не е лесна.

– Две имена – Никола Миленкович и Душан Влахович! Какво мислиш за тях?
– Ако Юве успее да привлече тези двамата, то със сигурност ще спечели. Те вече са големи мъже с опит. Те са готови да направят тази голяма крачка.

– Не е случайно, че Ювентус следи ситуацията с тях?
– Още, когато отидоха във Фиорентина посъветвах Ювентус да ги вземе. Надявам се и двамата да дойдат в Торино.

– Какво те впечатли в Миленкович?
– Той беше много срамежливо момче. Той в същото време на терена беше много интелигентен. Той няма агресивен стил, действа елегантно. Тактически той е доста напреднал. Но Ювентус е училище за защитници. Ако отиде, той може да стане като Киелини или Бонучи.

– Виждаш ли Влахович до Роналдо или Дибала?
– Разбира се, да, при всички положения. Душан е играч, който може да вкарва, пресира много и играе за отбора. Той е смъртоносен в наказателното поле. Видяхме добре това тази година.

– В старо интервю от 2018 година ти каза, че Роналдо ще вкара 100 гола за Юве в рамките на три години. Поздравления за точната прогноза! Смяташ, ле че Кристиано ще напусне?
– Ювентус и Роналдо имат една и съща психика на победители. Това е амбицията и на двете страни. Аз не мога да съдя Роналдо. Ако зависеше от мен, щях да го държа с всички средства. Но има много аспекти. За мен Кристиано трябва да остане.

– Фаворит ли е Ювентус за титлата?
– Да, заедно с Милан. Интер без Конте трудно ще се бори.

– Какво от очакваш от Италия на Евро 2020 и кой ще спечели първенството?
– Италия се справя добре. Манчини и съставът му са силни. Има много млади, гладни за успехи играчи. Надявам се отборът да спечели Евро 2020.