Валери Божинов за треньорството, националния отбор и Левски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Доскорошният асистент на Славко Матич в Септември разкри, че все още не мисли дали ще прави бенефис.

Култовият роден нападател Валери Божинов призна, че ще се запише в Италия на курс за спортен директор, като добави, че възнамерява да изкара и “А” лиценз за треньор.

Бившият футболист на Ювентус и Манчестър Сити посочи какво следва за него оттук нататък и коментира случващото се в националния отбор под ръководството на Младен Кръстаич.

Божинов не пропусна да даде мнението си и за случващото се в родната efbet Лига, където изрази надеждата си Левски да спре доминацията на Лудогорец.

“Ще видя какво следва оттук нататък. Не съм мислел дали ще продължа да играя, ще правя ли бенефис и така нататък. Ще се запиша в Италия на курс за спортен директор. Смятам да изкарам и “А” лиценз за треньор. Стъпка по стъпка продължавам да се изграждам като човек и личност”, заяви Божинов пред “Арена спорт”.

“Как се сетих за Сърбия ли? Всичко е интелект. Силно пожелавам на всички момчета и на Младен Кръстаич да се класират на Европейското първенство. България има нужда да се класира, защото вече 20 години не сме играли на голям форум. Виждате, че сърбите в България виреят. Славко Матич също успя в Септември. Те не се страхуват от нищо. Идват и ти показват правилния път. Надявам се Младен Кръстаич да продължи да дава път на младите”, продължи той.

“Поколението от САЩ 94 предаде щафетата на Бербатов, Стилян, Мартин, може би и на мен. Жалко, че не успяхме да се класираме поне на едно световно. Бяхме длъжни да го направим”, смята Божинов.

“Надявам се Левски да спре хегемонията на Лудогорец. На правия път са. Според мен Лудогорец ще има голяма конкуренция. Да не забравяме и ЦСКА, и ЦСКА 1948, и Локомотив Пд. Това са 4-5 отбора, които са много изравнени. Надявам се в края на сезона да имаме нов шампион”, завърши Валери Божинов.