Вълшебникът Салах омагьоса Уест Хям, Вайналдум го довърши
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ливърпул матира Чуковете след шеметно второ полувреме

Преобразен Ливърпул възроди шампионските си амбиции, постигайки втора поредна победа в Лондон във Висшата лига в рамките само на три дни.

В четвъртък Червените потопиха Тотнъм на Жозе Моуриньо с 3:1 на неговия “Тотнъм Хотспър Стейдиъм”, а днес те изнесоха впечатляваща футболна лекция и на Уест Хям, записвайки успех със същото цифрово измерение.

Успехът позволи на Ливърпул, излязъл на терена без Садио Мане и Роберто Фирмино, да се залепи зад втория Манчестър Юнайтед, отстъпвайки само с една точка.

Лидерът Манчестър Сити пък също е в радара на мърсисайдци, тъй като има аванс от само четири точки, имайки предвид че двата тима ще се срещнат на “Анфийлд” само след седмица.

В 57-ата минта Мохамед Салах постави началото на триумфа със забележителен гол, при който той демонстрира изумителна техника и прецизност на удара си.

Любопитно е да се отбележи, че асистенцията беше дело на младия Къртис Джоунс, който се появи на терена секунди преди това, заменяйки ветерана Джеймс Милнър.

“Египетският крал” дублира аванса на мърсисайдци в 68-ата минута след дейното участие на Джердан Шакири, а Джини Вайналдум унищощжи интригата след находчиво подаване на появилия се в игра след почивката Фирмино.

Силите на Чуковете стигнаха само за почетното попадение на Крейг Доусън в заключителните акорди на двубоя.