Ван Гаал вярва, че Нидерландия може да стане шампион
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът на Оранжевите разкри, че е искал да привлече Садио Мане в Манчестър Юнайтед

Селекционерът на националния тим на Нидерландия Луис ван Гаал демонстрира завидна увереност преди първия мач на неговия тим на световното първенство в Катар – срещу Сенегал, обявявайки че Оранжевите имат сили да спечелят титлата.

“Вярвам в този състав, в тези играчи,” заяви бившият предводител на Барселона и Манчестър Юнайтед. “Мисля, че можем да станем световни шампиони.

“През 2014 г. станахме трети с отбор, в който имаше по-малко качество, така че сега очаквам повече. Приех работата, защото никой друг на разположение. Минаха пет години, след като напуснах Манчестър и това говори достатъчно.

“Аз работя с отбора от една седмица. Не можеш да направиш много за една седмица. Сенегал е шампион на Африка. На пръв поглед Сенегал ще бъде най-трудният съперник.

“За мен Еквадор е мистерия, тъй като дълго време имаше въпросителни дали ще участват. Скаутите ми са ги анализирали, но аз не съм.

“Мане е аут, но ние сме без Мемфис Депай, така че и двата отбора трябва да се справят с това. Мане е изключителен играч. Аз го исках, докато бях мениджър на Манчестър Юнайтед.

“Тогава той още беше в Саутхямптън. Той ще липсва на Сенегал, но същото важи за нас. Ние сме без водещия си голмайстор и кралят на асистенциите.”