ВАР не спря Бензема срещу Елче, Реал Мадрид с класическа победа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белият балет" се откъсна на шест точки пред Барселона

Реал Мадрид записа убедителен успех при гостуването си на Елче с 3:0 в среща от 10-ия кръг на Ла Лига. Спечелилият Златната топка в понеделник Карим Бензема се разписа на три пъти в двубоя, но само един негов гол бе признат за редовен. Другите две попадения за “лос бланкос” вкараха Валверде и Асенсио.

С тази си победа “белият балет” се откъсна на шест точки пред Барселона в класирането на Ла Лига. Припомняме, че в неделя Реал срази големия си съперник с 3:1 в “Ел Класико” и сега във втори пореден двубой отбеляза три попадения.

Двубоят на “Естадио Мануел Мартинес Валеро” започна с натиск на гостите. В 6-ата минута Бензема прати топката в мрежата, но ВАР отмени попадението заради засада.

Реал откри резултата в 11-ата минута чрез Валверде. В 26-ата пък гол на Алаба бе отменен след намеса на ВАР. “Лос бланкос” нямаха голямо превъзходство през първата част, тъй като и Елче имаше положения, но все пак гостите се прибраха на почивка с аванс от един гол.

В 61-вата минута второ попадение на Карим Бензема бе отменено. В 75-ата минута обаче френският нападател вкара редовен гол, като Родриго се отличи с асистенция.

Крайният резултат 3:0 оформи Марко Аснесио в 89-ата минута, като нападателят се бе появил в игра 9 минути преди това.

В следващия 11-ти кръг на Ла Лига програма Реал приема Севиля, като двубоят на 22-ри октомври се очаква с голям интерес.