Васил Петров: “Разучихме Арда, имаме стратегия за мача”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Соколите излизат без контузените бранители Велислав Боев и Мартин Минчев

Треньорът на Спартак (Варна) Васил Петров, че неговият тим ще се стреми към победата в очаквания с голям интерес сблъсък с елитния Арда (Кърджали) в 1/16-финалите от турнира за Купата на България.

Двубоят е утре от 13,30 часа на стадион „Спартак”, като Соколите си осигуриха престижния дуел, след като в предварителния кръг на надпреварата елиминираха един от най-силните тимове във Втора лига – Локомотив (София).

„Арда е силен отбор и се намира в добра форма,” коментира Петров. “Резултатите го показват и логично тимът е в топ 6 на елита. Анализирали сме съперника и сме готови със стратегията за двубоя.”

В неделя Спартак се поздрави с убедителна победа с 4:0 при гостуването на Кубрат в поредния кръг на първенството на Североизточната Трета лига.

“Очаквам пълно раздаване на всички, максимална концентрация и да изпълним това, което плануваме като начин на игра,” допълни Петров. “Ние излизаме за победа, топка е, във футбола нищо не се знае предварително.

“Неприятно е, че имаме проблеми в крайната защита, тъй като няма да мога да използвам Велислав Боев и Мартин Минчев заради контузии.

“Разбира се, нашето желание беше да има публика, за да се получи пореден футболен празник на стадиона ни, но сега здравето на хората е най-важно.”