Във Франция възхваляват Мбапе, засипаха с критики Лео Меси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Има нещо тъжно в това да го гледаме такъв. Този Меси е смущаващ", пише "Екип"

Килиан Мбапе очаквано получи похвали и високи оценки за представянето си в двубоя с Реал Мадрид снощи. Нападателят вкара единственото попадение в мача, давайки крехък аванс на парижани преди реванша. На другия полюс бе аржентинският футболен гений Лионел Меси, който пропусна дузпа и бе разкритикуван в пресата.

“Мбапе е специален играч. Кой футболист би се представил по подобен начин предвид обстоятелствата около него? Да, можеше да бъде по-ефективен, но от него започваше всичко. Той е голям играч и неговата скорост постави Даниел Карвахал в шах. Спечелената дузпа обобщава всичко. Той никога не се предаде. А какво да кажем за неговия гол, който е обобщение на техничните му качества и хладнокръвието му пред вратата? Той имаше среща с историята и не я пропусна”, пише “Екип” за Мбапе, поставайки му оценка от 8, колкото получи само още един от ПСЖ – Марко Верати.

Оценката на изданието за Меси бе доста по-скромна – едва 3. “Има нещо тъжно в това да го гледаме такъв. През първото полувреме на позицията му на организатор в средата на терена аржентинецът беше активен, но му липсваше голяма прецизност. През втората част той беше по-добър, като осигури няколко атаки по ефективен начин. Но оценката му беше понижена заради няколко пропуснати удара и спасената дузпа. Този Меси е смущаващ.”

Местният “Льо Паризиен” също дава подобни оценки – 8,5 за Мбапе и 3,5 за Меси. Вестникът похвали французина заради “неговата хиперактивност, с която поставяше Реал Мадрид в беда”, а анализът за Меси е критичен – “прекалено слабата му дузпа и твърде непостоянните му изяви в мача, с изключение на два-три детайла”.