Вдъхновен Милан прегази Болоня за място в Топ 6
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Милан удължи впечатляващия си рейд в Серия А с оглушителна победа с 5:1 над водения от Синиша Михайлович Болоня, за да се изкачи на шеста позиция във временното подреждане.

Точни за Росонерите преди почивката бяха Алексис Салемакерс и Хакан Чалханоглу, а след подновяването на играта се разписаха Исмаел Бенасер, Анте Ребич и Давиде Калабрия. Утешителният гол за плахите гости беше дело на японския десен бранител Такехиро Томиясу.

Съставът на Стефано Пиоли изнесе поредна впечатляваща продукция, като това беше осмият му пореден мач без загуба след прекъсването на първенството, породено от кризата с коронавируса.

В същото време Росонерите съхраниха силната си серия в мачовете с Болоня. След домакинския провал през януари 2016 година последваха седем победи и само едно равенство.

Белгиецът Салемакерс откри с първия си гол за клуба след 10 минути игра, а в средата на първото полувреме Чалханоглу дублира аванса на домакините, възползвайки се от груба грешка на полския вратар на Болоня Лукаш Скорупски.

Малко преди антракта Томиясу съкрати изоставането с удар с левия крак, който направи Джанлуиджи Донарума безпомощен, но с това се изчерпаха позитивите за гостите.

Болоня така и не съумя да окаже сериозна съпротива, нанасяйки едва три удара във вратата на Росонерите в целия мач.

Бенасер покачи на 3:1, след като наивно бе оставен да пробие фронтално срещу вратата, а дейният Ребич бе точен след асистенция на ветерана Златан Ибрахимович.

Десният бранител Калабрия сложи точка в спора в добавеното време с удар в долния десен ъгъл на вратата.

Милан събра 56 точки и има аванс от три пункта пред 7-ия Наполи, който утре приема Удинезе. Петият в класирането Рома, който утре вечер е домакин на Интер има 57 точки.