Вече и официално: Умарбаев е футболист на ЦСКА 1948
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" осъществиха пореден силен трансфер през лятото!

От ръководството на ЦСКА 1948 официално анонсираха дългоочаквания трансфер на креативния полузащитник Парвизджон Умарбаев.

За последно Умарбаев защитаваше фланелката на Локомотив Пловдив, а от започналия вече сезон в Първа лига той ще носи екипа на “червените”.

Ето какво написаха от ЦСКА 1948 на своя официален сайт:

“Халфът Парвизджон Умарбаев официално е футболист на ЦСКА.

27-годишният доскорошен футболист на Локомотив (Пловдив) подписа договора си с “червените” в клубния офис и позира за първи път с екипа на “армейците” за сезон 2022/23.

Умарбаев е централен полузащитник. Той е двукратен носител на Купата на България с Локомотив (Пловдив) – 2018/19 и 2019/20. Във визитката си има и Суперкупа на България от 2020 г. със “смърфовете”, а през сезон 2020/21 стана и вицешампион на страната с тима.

В кариерата си е защитавал цветовете още на руските Рубин Казан, Нефтехимик, Химик и на таджикистанския Истиклол, с който печели по веднъж титлата и Купата на Таджикистан, както и два пъти местната Суперкупа.

Умарбаев има и 32 мача за националния отбор на Таджикистан след дебюта си за състава през 2015 г., като може да се похвали и със 7 гола за родината си.

Новото попълнение на ЦСКА си пожела здраве и много победи с “армейците” на старта на новото му футболно предизвикателство!

Ние пък ще добавим към пожеланието и поне един трофей с червения екип!

Добре дошъл и успех, Парвиз!

САМО ЦСКА! “