google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мачът на откриването на европейското първенство ще се проведе пред фенове

Двубоят, с който ще се открие европейското първенство това лято, ще се играе пред публика, обяви президентът на Италианската федерация Габриеле Гравина.

Първата среща на Евро 2020 – надпреварата, която бе отложена с 12 месеца заради пандемията от коронавирус, е между Италия и Турция. Мачът ще се състои на “Стадио Олимпико” на 11 юни.

“Сигурен съм, че ние ще открием Евро 2020 по футбол и ще го направим с публика на трибуните”, обяви Габриеле Гравина.

“Все още не мога да ви потвърдя колко точно хора ще бъдат допуснати на стадиона, но със сигурност публика ще има на мача.”

Още в началото на годината европейската футболна централа УЕФА призова страните-домакини да обявят до началото на април дали ще са в състояние да приемат срещи съобразно ситуацията с овладяването на COVID-19, както и да съобщят дали ще могат да допуснат фенове на стадионите.

“Инвестирахме две години упорит труд и сме убедени, че до 7 април ще имаме обратна връзка, която да представим на УЕФА. И УЕФА няма да може да я игнорира”, допълни Гравина.

Преди началото на първенството Италия ще изиграе две контроли – срещу Сан Марино на 28 май и с Чехия – на 6 юни. И двете срещи ще се състоят на стадион “Ренато Дал’Ара”.

Италия е в група А на Евро 2020 редом с Турция, Швейцария и Уелс.

“Стадио Олимпико” в Рим пък ще е домакин и на един четвъртфинал и общо три мача от груповата фаза.