Великият Дон Диего бил в агония в последните часове от живота си
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Властите в Аржентина са категорични, че легендарният футболист не е получил адекватна медицинска помощ

От разследването в Аржентина за кончината на Диего Армандо Марадона стана ясно, че футболната легенда на Наполи е имала много по-големи шансове да оцелее, ако е получил по-добра лекарска грижа и правилните медикаменти. Разкрива се, че Диего Марадона е бил оставен „в агония“ в последните 12 часа от своя живот.

Легендарният Марадона почина на 25 ноември 2020 година от сърдечна недостатъчност. Само няколко дни по-рано той бе изписан от болницата, след като бе опериран от кръвен съсирек.

Властите в родината му са категорични, че легендарният футболист не е получил адекватна медицинска помощ. Според резултатите от разследването лекуващите го лекари са били много наясно със състоянието му и са знаели, че може да има фатален край. Въпреки това те са подходили безразлично към ситуацията и не са реагирали.

Според обвинените медици, Марадона сам е настоял да бъде изписан от болницата. Беше обаче установено, че аржентинецът не е контролирал напълно психическото си състояние по това време и не е бил в състояние да взима решения, касаещи здравето му.

Най-шокиращата подробност около смъртта на Марадона е, че линейката била извикана 12 часа, след като са били налице първите признаци на сърдечна недостатъчност.

„Той е изпаднал в продължителна смъртна агония най-малко 12 часа преди линейката да бъде повикана, с което можем да заключим, че пациентът не е бил адекватно прегледан, за да се реагира много по-рано“, гсе пише в част от доклада на разследващите.