Великобритания поиска всички мачове от Евро 2020
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Борис Джонсън се прицели и в Мондиал 2030

Великобритания има готовност да приеме всички мачове от предстоящото Европейско първенство по футбол, обяви премиерът Борис Джонсън.

В УЕФА са били уведомени за това решение, след като през уикенда на Острова преминаха границата от 20 млн. ваксинирани и вече е изпълнена първоначалната схема за ваксиниране на всички най-уязвими групи.

Във Великобритания обявиха още преди седмица, че стадионите ще бъдат отворени частично на 17 май, а на 21 юни ще паднат още рестрикции.

По план „Уембли“ трябва да приеме седем мача от шампионата на Стария континет, но сега премиерът на Великобритания изрази готовност всички мачове да бъдат играни на Острова.

„Ние сме домакини на Европейското. Приемаме полуфиналите и финала. Със сигурност сме готови да приемем всякакви други мачове, ако се търси домакин за тях. За момента това са разговорите ни с УЕФА“, съобщи Борис Джонсън пред “Sun”.

“Имаме много голямо желание да върнем футбола у дома през 2030 година. Това ще бъде нещо прекрасно”, добавя Джонсън. Българското правителство има план също да кандидатсва за Мондиал 2030 , където да бъдем домакин заедно с Гърция, Сърбия и Румъния.