google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Босът на Белите с яростна критика за "тролеите" в националния отбор, Пламен Илиев, Сисиньо и Шивача

Президентът на Славия Венци Стефанов направи поредния си любопитен коментар на случилото се в българсия футбол в последните дни.

Босът на Белите подкрепи главния мениджър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков за причините за срива в представянето на българските отбори, като освен това разкритикува яростно представянето на някои от играчите в националния тим.

Стефанов обяви също, че нито Димитър Бербатов, нито Христо Порточанов, нито президентът на пловдивския Марица Христо Христов са подходящи да бъдат президенти на Българския футболен съюз.

“Няма ги комунистите, няма футбол ако така разсъждаваме,” започна коментара си Стефанов. “Съгласен съм с част от думите на Красимир Балъков, когато се разбиха училищните първенства, селските, дойде демокрацията и всичко живо отиде по дяволите.

“После търсим вината в президентите, една пирамида се гради отдолу нагоре. Говорим си с хората във футболния съюз, няма ли я искрата, децата да се занимават със спорт, по селата, по кварталите, вместо да стоят по компютрите, да излязат да поспортуват, едно време имаше народна топка, дама, ама децата бяха на улицата, децата нямат възможност ни най-малко да правят това, което сме правили едно верме, няма този ред и дисциплина.

“Масовият спорт роди това талантливо поколение. Целта на предишните треньори бяха съвестни, строги треньори, не се пускаха детето на месара, на автомонтьора, на някой банкер.

Венци Стефанов: "Дойде демокрацията и всичко отиде по дяволите" 1

“В Славия няма да позволя да има такива личности, изродиха се нещата, малкото талантливи футболисти трябва да им даваме шанс, кой да играе в чужбина, кой да играе редовно в клубовете си. Продължавам да стоя зад думите си, не даваме ли шанс на нашите деца нищо няма да стане.

“В Турция и Гърция уникално отношение към децата, спортуват, всички на навън. В Турция виждам какви грижи се полагат за подрастващите. Всеки един кмет може да отдели пари за един, два, три терена. Ако ги направят едва ли ще им струва толкова средства.”

Стефанов заяви, че вратарят Пламен Илиев, единият централен защитник, Сисиньо и Момчил Цветанов нямат място в националния отбор.

“Загубата винаги съм твърдял, очаквах, че Ясен по-смело ще пристъпи, 3-ма 4 футболисти не знам защо разчита на тях, и вратаря, и централния защитник, той се върти по-бавно от тролей 3-ка, и Сисиньо, и Шивача,” коментира Стефанов.

“Шанс за българските футболисти, Светльо Ковачев, Доминик Янков – избран за №1 на турнира в Турция при младежите, при мен има двама, Сораков, в Черно море, в Лудогорец, в Ботев има млади момчета. Не знам защо прибягваме до Сисиньо, какъв Сисиньо, какви 5 лева.

“Радетел съм да има повече български играчи на терена. Знаем отборите, които разчитат на чуждестранните играчи, те са два. Разград не е люпилня на футболисти, не е била, няма и да бъде. Колкото до ЦСКА не мога да ви кажа”

“Трябва да се погледне към такива млади футболисти. Пренебрегнал е много млади футболисти, като видя Ясен Петров ще му го кажа, така е преценил така е решил, между Ради Кирилов и Шивача разликата е като от Лом и Лондон.”

Стефанов не подмина и темата около предстоящия Конгрес на БФС.

“Имам собствено мнение, но няма да го кажа,” заяви той. “От сега предложените кандидати нито един, нито Порточанов, нито Бербатов, а и този на Марица, не са хората.

“Президентът на футболния съюз, бъдещият президент трябва да има сериозни познания на тема футбол, неговата основна работа ще е работата с националните отбори, европейската централа, лобирането и подходящата атмосфера на националните отбори, вътрешното първенство да премине към Професионалната футболна лига. Сега към момента е като орел, рак и щука.

“Ние играем вечерта с Арда в Кърджали, трябва да се приберем в София към 3 и нещо, след това играем с ЦСКА 1948, почиваме два дни, след това играем пак с Арда. Сега 20 дена нищо не правим, след това за 6 дена три мача. Това значи контузии, наказания.

“Безмислено е да се правят два конгреса, това са безумни работи, харченето на пари, които не дават собствени пари е лесно, ама тези пари трябва да бъдат строго регламентирани, да се изисква строга финансова дисциплина. Парите трябва да вървят към аматьорите и децата.

“Аз съм за редовен конгрес, а не за извънреден.”