Венци Стефанов с нова нападка към Димитър Бербатов
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Той тегли майната на всички българи", категоричен е босът на Славия

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов бе гост в предаването „Арена Спорт“ по БНТ, в което говори по важните теми за българския футбол. Стефанов за пореден път нападна Бербатов, като заяви, че той не може да се мери с Емил Костадинов. Последният е доставил радост на цялата нация, а Бербо е теглил майната на всички българи.

Венци Стефанов започна с думите, че провеждането на конгрес на БФС и изборът на нова дата е харчене на пари. Той заяви, че родният футбол ще тръгне нагоре само ако се подкрепя и аматьорският футбол и управляващите трябва да имат това предвид.

„БФС трябва да бъде оглавена от човек, който е демонстрирал , че като футболист и ръководител може да даде още на българския футбол. Някои колеги считат, че футболът е бизнес, обаче не е. Футболът е магия, която владее цялата страна и всичко започва от улицата. Нужно е да гледаме на него като средство за възпитание. Футболът трябва да се ръководи от човек, чиято основна мисъл да не е бизнес, а да даде принос на всички.

Футболният съюз трябва да работи успоредно и в разбирателство с държавата. Затова всички трябва да работим заедно. Да правиш сравнение между Емил Костадинов и Димитър Бербатов е като да мериш Лом и Лондон. Единият играеше в Лондон, но Костадинов донесе незабравима радост на цяла България, а Бербатов каза: Майната ви, на всички българи”, споделя Стефанов.

Венци Стефанов направи коментар и за избора на Ясен Петров за селекционер на националния отбор.

„Според моята информация, Михаил Касабов е водил преговори с 3-4 човека. Едни са поставили неизпълними условия, а други директно са отклонили предложението. Ясен Петров е постигнал успехи с труд и работа. Доказал е, че не се страхува от трудностите. Прие да работи с всички условности на договора 1+1 години. Ще се види от резултатите дали има напредък. Ясен Петров трябва да направи реформата във футбола“, призна президентът на „белите“.