Венци Стефанов: Ситуацията с коронавируса в Славия стана страшна
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Президентът на "белите" призна за нови заразени с COVID-19

Босът на Славия Венцеслав Стефанов заяви, че ситуацията с коронавируса се е влошила, наричайки я “страшна”, защото още 8 играчи са преносители на заразата и вече общият брой заразени в клуба е 11.

“Ситуацията в Славия с COVID-19 стана страшна. В нашия клуб заразените нараснаха на 11, осем от които са футболисти. Днес чакаме нови тестове. Ако още двама футболисти от отбора са с положителни тестове за коронавирус, ще трябва да отлагаме двубоя с Ботев Пловдив, както и следващта среща, тъй като момчетата ще са под карантина. Вие сте наясно – такива са правилата. При минимум 10 заразени в един отбор мачовете не се провеждат”, каза Стефанов.

“Сслед малко отивам на заседание на Изпълкома. Ако такова нещо се случи и в другите отбори, възможно е да се наложи да отложим някой от кръговете. Но това е мое предположение, не предложение. Ще обсъдим този въпрос. Хубавото е, че никой от заразените не е с много тежки симптоми. Повечето карат вируса леко. Като ви казвам “страшно”, имам предвид, че така се нарушава подготовката ни. Лошото е, че имаме и четирима контузени. Няма кой да тренира, а какво остава да играе футбол”, заяви президентът на Славия пред “Блиц”.