Венци Стефанов за Левски: Пируети и менуети последните две години
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Президентът на Славия отговори на днешната декларация на "сините" срещу БФС

Президентът на Славия – Венцеслав Стефанов говори пред “Спортал” по въпроса с днешната декларация на Левски, чрез която “сините” поискаха извънреден конгрес на БФС.

“Не разбирам на какво се дължи тази промяна в позицията на Левски. За две години те направиха бая пируети и си менят мнението периодично – пирует след пирует. И менует. Футболният съюз бил пропит от корупция и зависимости. Ама излезте и кажете – Пешо и Гошо са корумпирани, Тошо подкупил Иван, онзи е зависим от другия, дайте конкретика! Уточнете! За да бъдат наказани виновниците. А иначе така – “всичко е пропито от корупция”, е една обща приказка. Аз не съм доволен от шефа на съдиите, и си го казвам пред медиите. Михайлов наистина трябва да вземе мерки! При Сталев нещата бяха много по-добре, нямаше тънга-мънга. Прави чест на колегите от Ботев (Пловдив), че обявиха: “не сме доволни от работата на Виктор Кашай”. Така се прави. Ето, Славия загуби точки срещу Спартак (Варна) в последния мач, застанах пред журналистите и казах, че мога да имам претенции към съдията – няколко обратни фаула, няколко спестени картона за Спартак, но такива неща ги има във футболното съдийство и не мога да кажа, че съдията е повлиял върху крайния изход на мача. Не е. Да кажат от Левски – Михайлов ли е корумпиран, Гонзо ли е корумпиран, кой е? Стига пируети!

“Седнали да плачат за съдийството на мача с ЦСКА 1948, Илиян Стефанов щял да приключи. Във футбола има сблъсъци, като не иска да го ритат, да стане балетмайстор, в Софийската опера и балет може и да го вземат, сигурно търсят балетмайстори там. Аз тогава какво да кажа и какви декларации да пиша, когато след мача с Левски имахме четирима контузени и кръв в съблекалнята: счупена глава, три строшени пръста, пукнат лакът и счупен нос. Каква беше тая касапница?! А от Левски забравят ли, че в началото на дадоха дузпа за ЦСКА 1948. Или като се свири във ваша полза няма проблем? Не разбирам – те шампиони ли искат да стават? Боже! Нека първо си платят дълговете. Да върнат всичко към НАП, да платят и на Славия. Още не сме получили парите за счупените седалки на нашия стадион. Да. Първо бъдете изрядни, бъдете чисти – пред държавата и Бога, а след това мислете за титлата. Левски колкото дългове има, аз съм нямал толкова косми по главата.”

“Познавам Наско добре, познавам ги добре всички, били са футболисти при мен. Наско е мъжкар и се надявам да не смени аплоато. Стига пируети! Ще им се завие свят от толкова въртене. Ако друг ги пише тези декларации, да вземат мерки. Казвам им така: първо погледнете себе си и си оправете вашите неща. И бъдете конкретни! Кой е корумпиран? Дайте да видим и да му се ударят тоягите по гърба. Не може да хвърляш кал по всичко и всички. Искате само да ви свири Станимир Тренчев ли? Станимир, повтарям името. Или Сватбата? Сега ми е интересно преди мача с Левски, когато играем с Черно море, колко ли картона ще ни покажат. Да не стане така, че да ни вкарат в кошарата и да ни лишат от няколко титуляри за мача с Левски. Няма да ме учуди”, заяви Стефанов.