Веско Великов поема Етър до дни
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Финансовото състояние на Виолетовите е тревожно

Веселин Великов е постигнал договорка с ръководството на изпадналия във Втора лига Етър и до края на седмицата най-вероятно ще бъде официално обявен като заместник на Александър Томаш.

Досегашният наставник беше склонен да води Виолетовите и след загубата на елитния статут, но само при условие, че отборът бъде финансово стабилен с подсигурени средства за селекцията на качествен тим.

От “Ивайло” обаче вече обявиха, че бюджетът ще бъде сериозно намален, като акцентът ще падне върху налагането на млади играчи от школата на Етър.

Раздялата с Томаш, с когото от Велико Търново ще си тръгнат и асистентите му Косьо Мирчев и Тодор Кючуков, все още не е оформена документално, но това се очаква да стане до дни.

Етър се е спрял на своя юноша и бивш бранител Великов, тъй като той бил склонен да се следва изцяло новата клубна политика.

Пред Болярите е имало няколко други варианти, като в офисите на “Ивайло” са били предложени и популярн имена, но с днешна дата Великов е големият фаворит за поста. Той е предпочетен за сметка на фигури като Сашо Ангелов, Людмил Киров и Георги Чиликов.

Етър започва подготовката за новия сезон другата седмица, като първата тренировка е насрочена за понеделник, 21 юни. Първенството във Втора лига стартира на 23 юли.

Великов е продукт на юношеската школа на Етър. Той носи екипа на мъжката формация на Болярите в периода 1997-1998 година, като тогава записва 38 мача и 2 гола. След престоя на “Ивайло” той играе последователно за ЦСКА, Марек, гръцкия Кавала и Родопа (Смолян).

Треньорската му кариера започва в Любимец, като още тогава успява да изгради солиден тим с ограничени ресурси. След това печели с Дунав (Русе) промоция за Първа лига и успява да класира отбора до участие в евротурнирите.

Следва престой в Кариана (Ерден), по време, на който извежда тима до първото място във Втора лига. Допреди няколко дни пък бе начело на Ботев (Враца), като съумя да спаси отбора от изпадане след успех в баража срещу Септември (София).