google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Виждам мълчанието на Хамилтън като начин да той да се дистанцира от Волф"

Поведението на шефа на Мерцедес Тото Волф след финала в Абу Даби е довел до разрив в отношенията с Люис Хамилтън, смята световният шампион във Формула 1 за 1997 година Жак Вилньов. Волф до последно искаше да подаде жалба относно решението на стюардите от надпреварата в ОАЕ, които отхвърлиха техния протест срещу действията на състезателния директор Майкъл Маси в последните обиколки на сезон 2021, но в крайна сметка в Мерцедес се отказаха от това, след като от ФИА обещаха да има детайлен анализ на случилото се.

Хамилтън не се е появявал на официални събития след края на състезанието в „Яс Марина“, с изключение на партито във фабриката на Мерцедес, с което бе отпразнувана световната титла при конструкторите. През останалото време британецът не е публикувал нищо в нито един от профилите си в социалните мрежи и дори се смята, че той може да не участва във Формула 1 през 2022 година.

„Виждам мълчанието на Хамилтън като начин да той да се дистанцира от Волф. Все пак можеш да загубиш със стил, докато поведението на Тото бе точно обратното. Според мен имиджът на Волф пострада, докато Люис мисли за това, защото мисли за развитие в Америка, може би дори Холивуд“, коментира Вилньов.