Виляреал се доближи до зона Шампионска лига след победа на Жирона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Жълтата подводница" спечели тежкото гостуване на "Естадио Монтиливи" с гол в добавеното време

Виляреал постигна много важна победа в гостуването на Жирона с 2:1 в среща от 35-ия кръг на испанската Ла Лига. Победата доближи “жълтата подводница” до топ 4 и отборът има реален шанс да се пребори за място в Шампионска лига за сезон 2023/24.

Йереми Пино даде аванс на Виляреал в 9-ата минута на “Естадио Монтиливи”, но домакините изравниха чрез Давид Лопес в средата на първата част, която завърши при резултат 1:1.

След почивката двубоят продължи да бъде равностоен със ситуации пред двете врати. В 70-ата минута попадение на домакините бе отменено заради засада.

Виляреал стигна до победата с попадение на Жерар Морено в 94-ата минута. 31-годишният нападател наскоро се завърна в игра след контузия, а днес отбеляза много важен гол, появявайки се от пейката малко преди това.

С тази победа Виляреал събра 60 точки и заема 5-ото място в класирането на Ла Лига, като е на 2 точки зад 4-ия Реал Сосиедад.

Жирона пък остана с 48 точки на 7-ото място и почти сигурно ще загуби тази позиция до края на кръга. В следващия си мач каталунският тим има гостуване на Селта.