Винисиус: Уча се от Бензема и Неймар, те ми помагат
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Неймар има основна заслуга за това нещата да бъдат по-лесни за младото поколение футболисти в Бразилия", смята звездата на Реал Мадрид

Винисиус е сред най-добрите играчи в националния тим на Мондиал 2022 в Катар. Макар да е само на 22 години, той показа, че мжое да решава големи мачове, след като вкара единственото попадение за Реал Мадрид при успеха с 1:0 срещу Ливърпул във финала в Шампионската лига.

От Винисиус се очаква много на Мондиал 2022, а той направи любопитно изказване преди турнира. Звездата на Реал Мадрид сподели, че Неймар е помогнал много за развитието на бразилските играчи. Освен това крилото се учи от по-опитния си сънародник, както и от съотборника в Реал Мадрид – Карим Бензема.

“Той премина през много неща, още когато беше съвсем млад. Справи се с огромното напрежение в ранните си години. Неймар има основна заслуга за това нещата да бъдат по-лесни за младото поколение футболисти в Бразилия. Ние растяхме и го идеализирахме. Това, което той прави за нас като лидер, е изключително важно. Помага ни изключително много, а ние може да отвърнем подобаващо, играейки запомнящо се на Световното първенсто”, заяви Винисиус.

“Уча се от някои от най-опитните играчи като Карим Бензема и Неймар. Те ми помагат доста, когато играя за Реал Мадрид или Бразилия. Тази футболисти имат невероятна кариера, от която може да се видят или научат доста работи”, каза още бразилецът.