google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бразилският стрелец избухна с четири гола при категоричния успех с 5:1 над Уотфорд!

Тимът на Манчестър Сити разби с 5:1 Уотфорд на “Етихад” в двубой от 33-ия кръг в английската Висша лига.

По този начин “гражданите” поне временно дръпнаха с 4 точки аванс на върха пред втория Ливърпул, но футболистите на Юрген Клоп са и с мач по-малко.

Така напрежението до голяма степен ще се премести в лагера на “мърсисайдци”, които утре излизат за задължителна победа над Еверетън на “Анфийлд”.

Домакините поведоха в резултата още в 4-ата минута, когато точен бе Габриел Жезус след асистенция на Олександър Зинченко.

В 23-тата минута тимът на Манчестър Сити удвои преднината си, след като Кевин Де Бройне с прецизно центриране качи топката на главата на Жезус, който с глава от близко разстояние реализира втория си гол в срещата.

“Стършелите” обаче отговориха на предизвикателството и само 5 минути по-късно върнаха едно попадение, след като Асан Камара бе изведен по отличен начин в наказателното поле и с мощен удар по диагонола не остави шансове на Едерсон.

Авансът от две попадения за Сити обаче върна Родри в 34-тата минута, който получи добро подаване от Габриел Жезус и със силен изстрел прати коженото кълбо неспасяемо в горния ляв ъгъл.

Впечатляващ Жезус разпиля "стършелите" и вкара напрежение в Пуул 1

В първите минути на второто полувреме Габриел Жезус бе фаулиран в наказателното поле на Уотфорд, а главният съдия посочи бялата точка. Зад топката застана именно бразилския стрелец, който бе точен, оформяйки своя хеттрик в срещата на “Етихад”.

Жезус продължи да бъде най-добрият на терена в съботния следобед и не спря дотук. В 53-тата минута той комбинира с Кевин Де Бройне, а белгиецът му върна веднага, след което нападателят отбеляза четвъртото си попадение в мача.

Ето и стартовите състави на двата отбора:

Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Диаш, Лапорт, Зинченко, Де Бройне, Родри, Фернадиньо, Грийлиш, Стърлинг, Жезус

Уотфорд: Фостър, Нгакия, Кабаселе, Самир, Камара, Сисоко, Лоуза, Клевърли, Сар, Кинг, Денис