Взеха ли си сбогом Павар и Кансело с феновете на Байерн Мюнхен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Има голяма вероятност и двамата да напуснат тима

Вчера Байерн Мюнхен допусна поражение у дома срещу РБ Лайпциг с 1:3. По този начин баварците дават шанс на Борусия Дортмунд да ги задмине в състезанието за титлата само един кръг преди края. Ако “жълто-черните” спечелят оставащите си два двубоя срещу Аугсбург и Майнц те ще бъдат шампиони на Германия за пръв път от сезон 2011/2012.

Футболистите на Байерн Мюнхен осъзнаваха, че може би са изпуснали титлата още след края на мача. След последния съдийски сигнал те останаха да се извинят на феновете на тима. Двамата, които се задържаха най-дълго пред трибуната бяха Жоао Кансело и Бенжамен Павар, именно те има най-голям шанс да напуснат през лятото.

Байерн обаче не иска никой от тях да си тръгва. Те ще се опитат да задържат Павар с нов договор. Французинът обаче още миналия сезон изяви желание да напусне. От него се интересуват редица отбори, сред които са Барселона и доста тимове от Висшата лига.

Ситуацията с Кансело е малко по-различна, но може би и той ще напусне “Алианц Арена”. За разлика от Павар, португалеца не е собственост на баварците, а играе под наем в клуба от Манчестър Сити. В договора на Кансело има откупна клауза на стойност 70 милиона евро, която обаче е твърде висока за немците. В момента ръководството на клуба се опитва да намери друг начин да задържи Кансело, но за сега няма индикации, че това ще се случи.