google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Всичко друго освен победа за тима на Ханзи Флик би било изненада, прогнозира букмейкърът

В петък вечер започва 20-ият кръг в германската Бундеслига, като един срещу застават Херта (Берлин) и Байерн (Мюнхен).

Баварците са големият фаворит за победата според букмейкъра Winbet. Коефициентите от Winbet спортни залози са твърдо в полза на Байерн, като всеки друг резултат освен победа за тима на Ханзи Флик ще бъде изненада.

Байерн ще преследва пета поредна победа във всички турнири, докато Херта ще се стреми да сложи край на серията си от три поредни загуби.

Херта се представя много под очакванията. Тимът от столицата заема 15-ото място във временното класиране и е с равен брой точки с първия отбор в опасната зона – Арминия Билефелд.

Столичният тим не успя да спечели нито един от последните си пет мача в Бундеслигата, като вкара само две попадения за този период. След категоричната победа с 3:0 над Шалке на 2 януари всичко се обърка за берлинчани.

Те допуснаха поражение при визитата си на Арминия Билефелд, въпреки че бяха фаворит в двубоя според коефициентите в Уинбет.

След това Херта направи нулево равенство като гост на Кьолн и последваха три поредни загуби. Освен тези три поражения от отборите на Хофенхайм, Вердер и Айнтрахт, то по-лошото за отбора е, че е допуснал цели 10 попадения в тези три срещи.

Херта загуби с 1:4 от Вердер в последното си домакинство и феновете на тима със сигурност се опасяват какъв резултат може да се получи, когато столичани се изправят срещу шампиона Байерн Мюнхен.

След отпадането от Купата на Германия на 1/16-финалите от Холщейн Кил след изпълнения на дузпи, Байерн Мюнхен записа четири поредни победи в Бундеслигата, за да бъде убедителен лидер към този момент от сезона.

След 19 изиграни кръга, баварците са с актив от 45 точки на първата позиция и имат седем пункта аванс пред втория РБ Лайпциг.

Отборът на Байерн впечатли в последните си две срещи в лигата, отбелязвайки осем попадения в мачовете с Хофенхайм (4:1) и Шалке (4:0). Преди това пък бяха победени Аугсбуг с минималното 1:0 и Фрайбург с 2:1.

Най-важното за тима на Ханзи Флик е, че стабилизира представянето си в защита. След слабите игри в мачовете с Холщайн Кил и Борусия Мьонхенгладбах, в които Байерн допусна общо пет гола, играта в отбрана се подобри и това доведе до четири поредни победи.

В петък вечер Байерн ще преследва пети пореден успех и играчите в Winbet със сигурност очакват победа за германския шампион.

Първият двубой между двата отбора през този сезон предложи истинско зрелище за феновете. Байерн спечели с 4:3 на „Алианц Арена“, благодарение на късния гол на Роберт Левандовски в 93-ата минута. Всъщост полският нападател вкара всичките четири гола за Байерн в този мач, така че ще бъде най-голямата заплаха за вратата на Херта в предстоящия двубой.

Берлинчани нямат успех срещу Байерн в последните пет мача, като за този период допуснаха три загуби. Домакините имат само една победа в изминалите 20 двубоя срещу баварците, така че шансовете им за успех в петък са минимални.

Предвид формата на двата отбора, то се очаква Байерн да стигне до лесна победа, с която да увеличи преднината си на върха в класирането на Първа Бундеслига.

Предстои да видим дали баварците ще бъдат отново много убедителни в нападение, след като вкараха осем гола в последните две срещи, а Херта  ще се стреми да сведе грешките в отбрана до минимум, за да вземе нещо от този двубой.