WinBet фаворизира Германия в дербито срещу Испания от Лига на Нациите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Второто издание на Лигата на Нациите на УЕФА започва тази вечер, като Германия се изправя срещу Испания в един от най-грандиозните сблъсъци в деня на откриването на турнира.

Букмейкърът WinBet дава леко предимство на Германия като коефициентът за успех на домакините е 2.38. Ставката за победа на Испание е 3.00, докато равенството в срещата е оценео на 3.50.

Международният футбол се завръща на нашите екрани след близо десетмесечно прекъсване, тъй като УЕФА Лига на нациите 2020/21 стартира този четвъртък с преработен формат. Една от най-очакваните срещи в първия кръг е в Шутгарт, като Германия е домакин на Испания в група 4 на Лига 1, която също включва Швейцария и Украйна.

Предишното издание на Лига на нациите беше голямо разочарование за хората на Йоаким Льов, тъй като те завършиха на дъното на групата си, в която бяха Франция и Холандия. Промяната на формата обаче означава, че те са пощадени от изпадане. Бундестимът се възстанови отлично от трудната си кампания в Лига на Нациите през 2018 година, като записаха седем победи в последните си осем състезателни мача. В последния си мач Германия разби Северна Ирландия с 6:1 в квалификациите за УЕФА Евро 2020. От друга страна, Испания бе близо до класиране на финалите на Лигата на нациите на УЕФА миналата година, след като завърши на второ място в групата си зад Англия. И те ще се стремят да се представят по-силно през новия сезон. След поражението си с 2:3 от Хърватия в Лигата на нациите, “Ла Хора” са в серия от единадесет мача без загуба, като последният им мач бе успех с 5:0 над Румъния в евроквалификациите.

Предстоящата среща, която може да следите на живо след инсталиране на Winbet app, ще отбележи и първаия мач на Луис Енрике като мениджър на националния отбор на Испания за втори път в неговата кариера. Бившият наставник на Барселона се завърна начело на “Ла Фурия” миналия ноември, пет месеца след като освободи мястото, а между този период начело на Испания бе бившия му асистент Роберт Морено.

Новини около съставите

Германия

Селекционерът на Германия Йоаким Льов реши да изключи ключови играчи от отбора си, които участваха във финалните етапи на европейските клубни турнири през сезон 2019/20. Това означава, че Манеул Нойер, Леон Горецка, Серж Гнабри, Джошуа Кимих, Лукас Клостерман и Марсел Халстенберг няма да са на линия за двубоя с Испания. Никлас Зюле и новото попълнение на Байерн Мюнхен Лерой Сане обаче са в състава. Дебютни повиквателни за националния отбор получиха полузащитникът на Борусия Мьонхенгладбах Флориан Нойхаус, вратарят на Хофенхайм Оливер Бауман и левият бек на Аталанта Робин Госенс. Левият бек на Борусия Дортмунд Нико Шулц се оттегли от състава заради контузия.

Очаква се на вратата да започне Бернд Лено, а пред него в защита в схемата 4-2-3-1 да действат Госенс, Гинтер, Зюле и Керер. В средата на терена Тони Кроос ще си партнира с Гюндоган, а пред тях ще бъдат Сане, Хаверц и Бранд. Нападението на Германия ще бъде водено от Тимо Вернер.

Испания

Луис Енрике няма да разчита на доста опитни играчи в предстоящите двубои този месец, след като Алваро Мората, Саул Нигес, Сусо, Раул Албиол и Санти Касорла са извън състава. Младата звезда на Барселона Ансу Фати получи първа повиквателна за представителния тим на Испания, както и доста други футболисти, сред които Оскар и Микел Мерино.

Давид де Хеа и Кепа Аризабалага имаха колебливи сезони в съответните си клубове. така че, може да видим как Унай Симон от Атлетик Билбао дебютира под рамката. В защита Луис Енрике се очаква да заложи на Регилон, Торес, Рамос и Навас, а в средата на терена ще действат Тиаго, Родри и Фабиан Руис. Нападението на Испания се очаква да бъде водено от Родриго, Жерар Морено и Марко Асенсио.

Прогнозата на 7Sport:

И двата отбора ще излязат на терена за първи път от над десет месеца и с играчи, които ще са уморени след дългия и странен сезон на клубния футбол поради пандемията. Предвид необичайните обстоятелства то мачът може и да не предложи много попадения, като с winbet бонус за регистрация може да заложите на под 2.5 гола в срещата.