WINBET предлага 10% кеш-бек за срещите от „Ролан Гарос“
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Започва трудно за предвиждане издание на турнира 

В последните две години откритото първенство на Франция Ролан Гарос постоянно бива местен и отлаган от френската федерация. Тази година отлагането бе само със седмица, но пък това допълнително време след турнира в Рим прави ситуацията много непредвидима.

Winbet имат специална оферта за всички регистрирани в платформата потребители. Офертата представлява 10% кеш-бек бонус на база квалифициращите залози за турнира. Ограничение за сумата на залога, вида му и коефициентите на селекциите няма.

Промоцията е валидна от 31-ви май до 5-ти юни, след това от 7-ми до 13-ти юни, като след всеки период всеки от вас, който е отчел загуба от всички залози за периода ще получи кеш-бек бонус в размер на 10% от изгубената сума. Той е под формата на бонус за залози на живо на всички спортни събития, предложени от букмейкъра.

Тази година наблюдавахме рекорно присъствие на български играчи в квалификациите и основната фаза на турнира, но от четири години насам, единственият роден представител в основната схема остава Григор Димитров. Той е с коефициент от 180.00 за титла на Ролан Гарос. Макар да звучи почти невъзможно, не забравяйте, че жребият му за първи път е такъв.

За Гришо добрите новини започнаха още в понеделник, когато Шаповалов се отказа и Григор зае 16-то място в схемата. Така той ще се изправи срещу Маркос Хирон, който е отпадал на първи кръг в три от последните си 4-ри турнира на клей през 2021 година. Победата на Димитров е оценена от букмейкъра при коефициент 1.22.

Вторият кръг, българинът ще се изправи срещу Гуидо Пеля, който има само един спечелен мач на клей от последните си шест двубой за сезона. Неговото място може да бъде заето и от някой квалификант, като възможностите са Кристиан Гарин от Чили. В потока на Григор попадат и Опелка и Медведев, който пък откровено не харесва клей, пък и се зарази с COVID през април и има само три изиграни мача на тази настилка. Четвърт финалът не изглежда никак розов, тъй като евентуално той ще трябва да се изправи срещу Циципас, за когото Winbet приема залози за титлата с коефициент 5.60.

Един от изявлените фаворити за титлата в Париж е Рафел Надал. Winbet оценява шансовете му за успех на 1.78. Задължително обаче трябва да обърнем внимание на това, че той изглежда доста уязвим. Надал спечели само две доста измъчени титли на клей тази година. Загуби от Рубльов в Монте Карло и от Зверев  в Мадрид, а именно руснакът го дебне на четвъртфинала на Ролан Гарос. Като изключим това, не се очаква нищо поне до полуфиналните сблъсъци.

В най-горната четвъртина е Новак Джокович, който също е сред фаворитите с 4.60 коефициент за титлата. При него единственото препятствие откъм ранкинг е Федерер. Залогът за краен успех на шампиона от 2009-та е 50.00. Федерер има само три мача за целия сезон, а тазгодишното му участие в Ролан Гарос е главно задължение към споносирте и практика. Освен него, пред Джокович по пътя към полуфинала са Беретини, Гофен и други, които изобщо не звучат страшно.

Шампионът от Мадрид Александър Зверев, чийто коефициент е 12.00 и Доминик Тийм (9.60) се открояват в третата четвъртина. Австриецът изглежда непостоянен, а пък и в Мадрид изгуби именно от Зверев.

При жените претендентките за титлата са повече. Ига Швьонтек е фаворит и настоящ шампион, а да дублира титлата се оценява на 3.65 от Winbet. Полякината се в Топ 10 при жените след триумф в Рим, но жребият не я пожали. Швьонтек ще играе първи мач срещу най-добрата си приятелка Кая Юван, с която се измъчи в Мелбърн. После ще се изправи евентуално срещу Мугуруса, срещу която загуби в Дубай през март. Кенин също е сред възможните имена, но пък тя не е печелила от 2 месеца, освен това уволни и баща си като треньор.

Класираната под номер 1 в света Ашли Барти е с коефициент от 6.00. Шампионката от 2019 година се падна срещу непревидимата Жабер. Шампионката от Парма Кори Гофе с коефициент 26.00, а финалистката от Аустрелиън Оупън Дженифър Брейди я дебнат на осминафинал. За четвъртфиналите опсните са Каролина Плишкова, Мухова, която острани Барти в Австралия, както и Свитолина, която все някога трябва да достигне полуфинала в Париж.

В долната половина е доста явният фаворит Арина Соболенко. Белорускинята се изкачи до номер 4 в световната ранглиста и е с 7.80 коефициент за титла. Пътят и започва срещу квалификантка. Първата поставена е Павлюченкова, която Соболенко размаза в Мадрид. В потока и се намират още Азаренка и Бадоса. Най-сериозните препяствия като ранкинг са Серина Уилямс, с коефициент 26.00, както и вечно контузена Андреску, с коефициент 19.00 и Наоми Осака с коефициент 14.00, която дори като номер 1 в света не успя да дочака вторат седмица на турнира през изминалата година. Соболенко може да не е минавала четвърти кръг в турнира от Шлема, но пък Ролан Гарос може да се окаже нейният шанс. Титла тук може да и донесе дори първото място в ранглистата.