Янтра смени Рачо Ковача с Пенчо Семов
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Габровци ще бъдат обличани от испанския бранд JOMA

Прочутият габровски индустриалец и благодетел Пенчо Семов ще бъде грее върху екипите, с които Янтра ще играе през сезон 2022/2023 във Втора лига.

Екипировката на известния испански бранд JOMA беше представена от капитана на отбора Петър Казаков, Мартин Ангелов и вратарите Християн Василев и Петър Иванов.

Квартетът на габровци позира на емблематични за Габрово места – Дома на културата, Етъра, паметника на западния вход на града, Дома на хумора и сатирата и стадион „Христо Ботев“.

Клубът поясни, че официалният екип е изцяло в зелено, с логата на генералния спонсор efbet, на Община Габрово и на два от основните партньори на клуба.

Ликът на Семов ще краси долната дясна част на фланелката, а на гърба, над официалния надпис Янтра, стои ръкописно изписано мотото на „българския Рокфелер“ – любов, труд и постоянство. В предишните два сезона габровци отдаваха нужната почит на друга легендарна фигура в града – Рачо Ковача.

Любопитен мотив е и вградената буква “Я” в номерата на футболистите. Резервният екип на Янтра пък е изцяло в бяло, а вратарските са в червено и черно.