Ясен Петров се надява на сериозна подкрепа от феновете в Разград
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Националният селекционер заяви, че е дошло време за резултати

Селекционерът на националния ни отбор по футбол Ясен Петров даде пресконференция преди предстоящия старта на Лигата на нациите.България ще играе срещу Северна Македония в първия си мач на 2 юни. Двубоят ще се проведе на стадион “Хювефарма Арена” в Разград, като треньорът на “лъвовете” се надява феновете да подкрепят отбора. Ясен Петров заяви, че е дошло време за резултати и отборът си е извадил поуки от предходните мачове.

“Надявам се на голям фенски интерес и да бъдем подкрепени. Ако не си поставяме големи цели, не виждам как ще израстваме като отбор. Целта досега беше да подмладим състава, сега имаме добра сплав между опит и младост. Дойде времето за резултати. Преди малко имахме видео разбор от срещата с Хърватия, надявам се да сме извадили поуките и отборът ни да играе по друг начин на 2 юни срещу Северна Македония. Думичките, които ми влиза в глава е агресивни, дръзки и умни“, сподели Ясен Петров пред “Арена спорт”.

“В днешно време в световния футбол нещата са много изравнени. Европейският шампион Италия не успя да се класира за Световно първенство. Не искам да мисля за Грузия и Гибралтар, сега мислим за първия мач на 2 юни, а след това за другите отбори“, каза Петров.

Наставникът призова футболните привърженици за подкрепа в домакинските срещи на “лъвовете”, като заяви, че отборът има нужда от подкрепя.

„Ние играхме само 5 двубоя в България, три от тях бяха с фенове по трибуните, в които спечелихме, а два бяха пред празни трибуни, както и 10 мача като гост. Почти навсякъде привържениците подкрепяха домакините, този отбор има нужда от подкрепа, има нужда да изпита това чувство на собствен терен, да има публика, която да го вдигне в трудните моменти“, завърши треньорът на “трикольорите”.