Ясна заплатата и на Старокин, Мазурек разтрогна с Левски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Новото попълнение на Левски Орлин Старокин ще получава по 5 хиляди лева месечно, научи 7 Спорт от свои източници.

Вчера ветеранът, който се завърна на Герена след шестгодишно отсъствие, е договорил личните си условия с Наско Сираков, а днес ще постави подписа си под договор с 26-кратните шампиони.

Възнаграждението на Старокин е двойно по-ниско от тавана на заплатите в Левски през този сезон. По 10 хиляди лева обаче ще получават само Симеон Славчев, който преди се разписваше срещу 22 хиляди евро, младият нападател Станислав Иванов, както и чужденците в отбора.

33-годишният Старокин се завръща на “Георги Аспарухов” без трансферна сума, тъй като беше свободен агент след напускането на кипърския Еносис (Паралимни).

Старокин, който игра за Левски между 2011 и 2014 година и дори носеше капитанската лента в някои мачове, е бивш футболист на бургаските Нафтекс и Черноморец, Локомотив (София), Ботев (Пловдив), Пирин, Черно море, Витоша (Бистрица) и още няколко чужди клуба.

В същото време стана ясно, че аржентинският халф на Левски Франко Мазурек е постигнал споразумение да се раздели по взаимно съгласие със Сините.

Така той става поредният чужденец, който напуска Левски. 26-годишният полузащитник дойде на Герена преди година от Гърция като изигра 25 мача и вкара 1 гола в Първа Лига.