Ясно е коя фирма ще строи Колежа – плаща 43 млн. лева
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Феновете на Ботев Пловдив се надяват възможно най-скоро да се върнат на "Колежа"

ДЗЗД “Колежа” – с водещ партньор ПИМК ще строи стадион “Христо Ботев”. Това е единствената фирма, която е отговорила на всички условия и бе допусната до последната фаза и отварянето на ценовите оферти. Другите четири фирми, които имаха намерение да строят стадион “Христо Ботев” бяха отстранени, тъй като техническите им предложенията не отговарят на всички критерии, които са поставени от Общината.

Офертата беше отворена от директорът на Дирекция „Обществени поръчки” Тодор Тодоров. Фирмата е предложила цена на стойност 43 657 605.52 лева без ДДС. Стойността, която е заложена в обществената поръчка е 44 348 399.28 лева без ДДС.

Както е известно, правителството осигури 25 млн. лева за строителството на “Колежа”. Средствата трябва да стигнат за първия етап, като при завършването му Ботев ще може да домакинства в еfbet Лига. Остатъкът ще е за цялостния проект, в който се включват търговски площи, съпътстваща инфраструктура и другите дейности.

Предстои да се събере комисия, за да бъде определен изпълнителят. След решението на комисията има двуседмичен срок, в който решението може да бъде обжалвано. Ако няма жалби може да се пристъпи към подписване на договора и строителството да започне.

Строителството на стадион “Христо Ботев” беше спряно през 2014 година. Оттогава до днешен Ботев е принуден да играе домакинските си мачове на клубната си база в Коматево, което въобще не се харесва на привържениците.