google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Вокалистът на Gerry and the Pacemakers си отиде от този свят на 78 години

На 78-годишна възраст от този свят си отиде Джери Марсдън – вокалистът на бандата Gerry and the Pacemakers, чиято версия на You’ll Never Walk Alone се превърна в най-великия футболен химн.

Заклет привърженик на Ливърпул от ранна детска възраст, в началото на 60-те години на миналия век Джери вдъхновява легендарната трибуна на “Анфийлд” – Коп, приютяваща най-горещите Червени сърца, със своето изпълнение на лиричната песен.

От десетилетия преди всеки мач на Ливърпул, независимо дали става дума за мач от някоя от английските надпревари или за двубой от европейските клубни турнири, атмосферата на “Анфийлд” се наелектризира с френетичното изпълнение на You’ll Never Walk Alone.

Десетки футболисти, обличали екипа на Червените, са признавали, че именно запяването на тази песен им е помагала да надскочат себе си в някои от най-тежките моменти, в които е изпадал тима.

Подета от над 40 хиляди гърла You’ll Never Walk на почивката на мача между Милан и Ливърпул във финала на Шампионската лига през 2005 година поставя началото на Чудото от Истанбул. След първото полувреме Росонерите повеждат с 3:0, но след страстното изпълнение на песента на Марсдън Армадата на Рафа Бенитес сътворява един от най-забележителните обрати в историята на футбола и вдига трофея.

Преди няколко години пък преди началото на контролна среща… в Австралия, 95 000 подемат с невиждана страст думите: Walk on, walk on, with hope in your heart…

Светъл да е пътят, Джери! Ти винаги ще бъдеш на “Анфийлд”!