Юношите ни до 17 години надвиха с 2:0 Сърбия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лъвчетата" ни са с шест точки от първите два мача в евроквалификациите и обезмислиха мача с Лихтенщайн

Юношеският национален отбор на България до 17 години спечели предсрочно група 10 на първия квалификационен кръг за европейск първенство след победа с 2:0 над Сърбия.

Преди три дни юношите ни надвиха и Хърватия с 1:0 и след спечелените 6 точки, предстоящият им мач с Лихтенщайн вече няма значение.

Двата отбора бяха предпазливи в първия половин час, като най-чистата ситуация за нашите преди почивката се откри в 38-ата минута. Роберто Райчев проби по дясното крило и подаде към 10-ия метър, но сърбите избиха.

През второто полувреме сърбите влязоха по-агресивни и нашият страж Алекс Божев показа невероятен рефлекс, за да запази вратата си суха.

След първоначалния натиск на Сърбия, нашите стигнаха до гол чрез Роберто Райчев. Симеон Василев проби от ляво и центрира, топката попадна в Асен Митков, който продължи към Райчев, а 9-ката ни с обръщане прати топката в мрежата – 1:0 за България.

В 70-ата минута българският отбор удвои преднината си и това стана с прекрасна контраатака, преминала през Чунг Чанг Нгуен-До, който отне топката, преодоля в центъра 15 метра, елиминира един защитник и подаде на границата на наказателното поле на Асен Митков. Капитанът на България с прекрасен фалц забоде топката под сглобката на гредите и не остави никакъв шанс на сръбския вратар.