google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Английският шампион Ливърпул няма да привлича повече нови играчи през лятото. Новината обяви лично наставникът на “червените” Юрген Клоп. Германският специалист обясни, че Тиаго Алкантара, Диого Жота и Костас Цимикас дават нужната дълбочина в състава му, а нови попълнения може да има само при злощастна серия от контузии в близките дни.

На този етап Юрген Клоп има проблеми единствено в центъра на защитата, тъй като Жоел Матип и Джо Гомес са контузени. Като партньор на Ван Дайк при успеха над Челси с 2:0 действаше фабиньо, а младокът Рис Уилямс зае мястото му при изразителната победа с 7:2 срещу Линкълн за Купата на Лигата.

“Не очаквам нещо драстично. Имаме достатъчна дълбочина в центъра на защитата, разполагаме с трима от най-високо ниво и младоци зад тях. Фабиньо също може да се справя в тази зона на терена”, каза Клоп на пресконференция преди мача с Арсенал, като срещата между двата тима е тази вечер.

“Вярно е, че трима се контузиха в рамките на няколко дни и това не е никак приятно, но подобни неща не се коригират само с трансфери. Не е възможно да се направи и не мисля дори да пробвам. Ако не се случи някоя серия от контузии в близките дни, едва ли ще ни бъде нужно да привличаме някого. Ако ситуацията се запази като сега, то не се нуждаем от нови трансфери. Като цяло положението в момента е добро. Относно изходящите трансфери обаче ще видим какво ще се случи”, заяви Клоп.