Юве и Торино не излъчиха победител в градското дерби (ВИДЕО)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Де Лихт даде преднина на "бианконерите" преди почивката, но Белоти изравни през втората част

Градското дерби между Ювентус и Торино на “Алианц Стейдиъм” днес завърши без победител – 1:1. Матайс де Лихт откри резултата в Дерби дела Моле преди почивката, но през втората част “биковете” изравниха чрез Белоти. Така Юве остава на четвъртата позиция с 47 точки, докато Торино е десети с 37.

Сблъсъкът започна на високи обороти, като „биковете“ бяха по-настъпателни в първите минути. Първият точен удар отправи Мандрагора в 6-ата минута, но не успя да затрудни Шчесни. Вратарят на „бианконерите“ записа много важна намеса три минути по-късно, когато при пробив на Брекало отляво и последвал пас вратарят отклони с крак, точно преди влизащият на скорост Белоти да прати в мрежата.

В 11-ата Юве направи отлична контраатака и сантиметри не стигнаха на Рабио да открие резултата.

В 13-ата минута Куадрадо центрира от корнер, на далечната греда Матайс де Лихт изблъска съотборника си  Влахович и насочи с глава в мрежата за 1:0.

След шеметния първи четвърт час последваха по-спокойни минути, като преднината на Юве се задържа до почивката.

Торино стартира добре втората част, а в 50-ата Шчесни трябваше да спасява след коварен фалцов пут на Мандрагора.

Добър пробив на Брекало отляво завърши с меко подаване от аутлинията за Белоти, който в движение засече от линията на вратарското поле, връщайки паритета.

Четири по-късно „биковете“ можеха да стигнат до пълен обрат, когато след удар на Мандрагора топката се отби в играч на Юве и мина опасно близо до вратата.

Динамиката се запази и в следващите минути, но нито един от двата тима не успя да стигне до втори гол и срещата завърши при резултат 1:1.

Снимка: Twitter