Юве разби Болоня и с помощта на Верона финишира в Топ 4
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Бианконерите" записаха изразителна победа с 4:1, Антов влезе в игра след почивката

Ювентус записа изразителна победа с 4:1 над Болоня в последния кръг в Серия „А“ и благодарение на равенството на Наполи с Верона (1:1), „бианконерите“ си осигуриха място в първата четворка и квота за Шампионска лига. След шампиона Интер (91т.) на второ място финишира тимът на Милан (79т.), който постигна победа с 2:0 над Аталанта (78т.). Ювентус приключва сезона на четвърта позиция със 78 точки, а Наполи остава пети със 76 точки.

Иначе днес „бианконерите“ не срещнаха сериозна съпротива от страна на Болоня. В 6-ата минута Кулушевски извади топката от аутлинията към Рабио, който нацели гредата, след което Киеза направи добавка за 1:0.

В 29-ата Дибала с няколко финта се освободи от бранител на Болоня и с техничен прехвърлящ удар прати над вратаря Скорупски, а Мората на метър от голлинията просто отклони с глава за 2:0.

В последната минута от редовното време Кулушевски изведе Рабио в наказателното поле и французинът оформи класиката.

Болоня започна силно втората част и след по-малко от минута домакините отбелязаха, но голът бе отменен заради засада.

Веднага след отмененото попадение Юве поведе с 4:0. В 47-ата Шчесни изрита в предни позиции, където Мората овладя елегантно, след което вкара втория си гол в двубоя с точен диагонален шут.

В 57-ата минута българинът Валентин Антов влезе в игра, заменяйки Гари Медел. В същата минута Мората можеше да оформи своя хеттрик след отличен пас на Куадрадо отдясно, но от няколко метра заложи на силата и прати във вътрешната страна на мрежата.

Родриго Паласио от Болоня опита далечен изстрел в 60-ата, като малко не стигна на аржентинеца да върне едно попадение.

Антов се намеси добре при извеждащо подаване за Бернардески отдясно в 79-ата, като родният национал изпревари футболиста на гостите и изби в тъч. След изпълнението на страничното хвърляне атаката на Ювентус завърши с брилянтен гол на Кулушевски, отменен заради засада.

Пет минути преди края на редовното време Болоня вкара почетен гол, а негов автор бе Рикардо Орсолини.