Юве взе дербито срещу Лацио и е на 5 точки от 9-та си поредна титла
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ювентус и Лацио завършиха при резултат 2:1 в голямото дерби от 34-тия кръг на италианката „Серия А“. През първата част двата тима си размениха по една греда, но не успяха да си отбележат голове. Кристиaно Роналдо изведе „старата госпожа“ напред в резултата, реализирайки дузпа. Три по-късно португалецът удвои преднината на Юве. Имобиле върна интригата в 83-тата минута, реализирайки 11-метров наказателен удар.

С тези три точки, Ювентус събира общо 80 и вече има аванс от цели осем пред втория Интер, при оставащи 4 кръга до края на първенството. Лацио остава на 4-тото място, с 69 пункта.

Юве не е губил мач на своя стадион от 22-ри април 2018-та. „Черно-бели“ са в серия от 32 победи и 6 равенства. За последно Лацио спечели на „Алианц Стейдиъм“ на 14-ти октомври 2017-та.

Маурицио Сари е направил цели 6 промени, в сравнение с равенството 3:3 срещу Сасуоло. В игра за „бианконерите“ се появяват Бонучи, Куардадо, Рабио, Рамзи, Дъглас Коста и Паоло Дибала, на местата на Киелини, Данило, Матюиди, Пянич, Игуаин и Бернандески.

📝 𝘽𝙄𝘼𝙉𝘾𝙊𝙉𝙀𝙍𝙄 𝙓𝙄 ⚪⚫#JuveLazio #FinoAllaFine #ForzaJuve

Posted by Juventus on Monday, 20 July 2020

Наставникът на Лацио Симеоне Индзаги е направил само три промени, спрямо единадесеторката завършила 0:0 при гостуването на Удинезе. Днес, от първата минута ще наблюдаваме Бастош, Каталди и Андерсон, които заменят Раду, Луис Алберто и Джони.

‪#JuveLazio 📣‬‪La nostra formazione, #CMonEagles! ‬

Posted by S.S. Lazio on Monday, 20 July 2020

Очаквано шампионите заложиха на домакински натиск от първите минути на срещата. В 11-тата минута Алекс Сандро нацели десния страничен стълб, след като засече с глава.

Лацио отговори с удар от дистанция на Каталди, който премина на метри от лявата греда.

В 36-тата Рабио се разходи между няколко защитници на „орлите“ и стреля, но Стракоса успя да спаси.

В последната минута на първата част Чиро Имобиле шутира от добра позиция, но ударът му срещна лявата греда на вратата, пазена от Шчесни.

В 47-тата Дибала проби самостоятелно в пеналтерията и стреля, но топката бе изчистена от защитник на Лацио.

4 минути по-късно Бастош игра с ръка в собственото си наказателно поле и съдията отсъди дузпа за Ювентус. Роналдо нямаше проблем да реализира своя гол номер 50 с екипа на „бианконерите“.

Само след още три Дибала и Роналдо отнеха топката в центъра на терена. Аржентинецът се понесе необезпокоявано напред след което пусна топката към връхлитащия в ляво португалец. Роналдо нямаше как да сбърка на празна врата и реализира 30-тия си гол за този сезон.

 

Само след още три Дибала и Роналдо отнеха топката в центъра на терена. Аржентинецът се понесе необезпокоявано напред след което пусна топката към връхлитащия в ляво португалец. Роналдо нямаше как да сбърка на празна врата и реализира 30-тия си гол за този сезон.

В 66-тата Роналдо можеше да оформи хеттрик, но ударът му с глава срещна гредата.

Шест по-късно Дибала имаше чудесна възможност, след като остана “очи в очи” срещу вратаря, но невероятната намеса на Стракоса запази резултата.

Осем минути преди края на редовното време Шчесни и Бонучи не се разбраха и италианския бранител се принуди да извърши нарушение в собственото си наказателно поле. Арбитърът отсъди дузпа, която бе материализирана от Чиро Имобиле.

В последните минути римските “орли” натиснаха в търсене на изравнителен гол, но стигнаха само до един опасен удар на Милинкович-Савич.

Стартови състави:

Ювентус: Шчесни, Алекс Сандро, Де Лихт, Бонучи, Куадрадо, Бентанкур, Рабио, Рамзи, Роналдо, Дъглас Коста, Дибала;

Лацио: Стракоса, Ачерби, Луис Фелипе, Бастош, Андерсон, Пароло, Каталди, Милинкович-Савич, Ладзари, Имобиле, Кайседо;