Ювентус е решен да продаде Дъглас Коста заради контузиите му
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ювентус са решени да продадат бразилският национал Дъглас Коста поради продължаващите проблеми на офанивния играч с контузия. Английският гранд Манчестър Юнайтед може би ще бъде доволен от тази новина, тъй като в миналото е бил свързван с 29-годишния бразилец, но по-постоянният интерес към Коста идва от клубовете в ОАЕ .

Бразилският национал обаче не желае да напуска Юве, тъй като иска да се докаже в клуба, към който се присъедини през 2017 г., първоначално под наем, след двугодишен престой в Бундеслигата в Байерн Мюнхен. Това отчасти се дължи на липсата на сериозен интерес от другаде. Въпреки че агентите на Коста са се опитали да предизвикат интерес от клубовете във Висшата лига, има твърде много съмнения относно физическата му способност да играе редовно.

По време на сезон 2019-20 Дългас Коста записа 29 мача за Юве и не бе на висота, вкарвайки три гола във всички състезания, а също така подпомогна тима и с още седем асистенции. Сезонът му беше осеян с проблеми с контузиите, като той липсваше в общо 21 мача и едва след спирането на футбола поради пандемията на коронавируса, Коста успя да запише малко повече срещи, но появата му в игра обикновено идваше от пейката.

Сезонът на бразилския национал приключи преждевременно, тъй като той претърпя разкъсване на мускул отново поради този проблем може да не бъде на разположение на Андреа Пирло в началото на кампанията 2020-21.

По същия начин той прекара доста време извън терена през миналата кампания. Коста само участва 18 пъти в Серия А през сезон 2018-19, като пропусна четири мача поради наказание и още 16 заради контузии. Определено бразилецът не се радва на силен престой в Ювентус и е много възможно през лятото да смени клубната си принадлежност.