google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Старата госпожа" не успя да започне с победа наваксването на отнетите точки

Ювентус и Аталанта създадоха истински трилър в сблъсъка си от 19-ия кръг на Серия А и завършиха наравно 3:3. Двата отбора си разменяха на няколко пъти лидерските позиции в резултата и в крайна сметка взеха по точка в Торино.

Аталанта започна ударно срещата и откри след само пет минути игра. Жереми Бога намери Адемола Лукман с много красив пас в наказателното поле, а звездата на бергамаските преодоля Алекс Сандро и Шчесни за 0:1.

В 23-та минута Ливио Маринели получи сигнал от ВАР, че има съмнения за дузпа в полза на Ювентус след като Николо Фаджоли беше съборен и след консултация с повторението, нарушението беше отсъдено. От 11-те метра Ди Мария беше безпогрешен за 1:1.

Десет минути преди почивката Юве направи пълен обрат след като Фаджоли подаде в наказателното поле, а Аркадиуш Милик беше най-бърз да стигне до топката и да я прати в мрежата на гостите.

Преди да изминат и 60 секунди след подновяването на играта за втората част обаче Аталанта изравни. Лукман този път асистира за Йоаким Меле, който прати топката в долния десен ъгъл за 2:2. Головата фиеста обаче не спря и в 53-та “Ла Деа” отново излезе напред в резултата и отново Бога асистира на Лукман за 3:2.

В 65-та минута пък Ювентус пак отвърна на удара след много добре заучено изпълнение на пряк-свободен удар, при който Данило прати мощен шут по земя, който Мусо нямаше как да спаси.

Така Аталанта събра 35 точки на петото място, докато Ювентус е с 23 на девета позиция.