Ювентус и Давид Алаба са се договорили
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ювентус ще се подсили с австрийския бранител Давид Алаба за следващия сезон. Защитникът на Байерн Мюнхен вече е договорил личните си условия с “бианконерите” и през лятото на 2021 г. ще облече екипа на “старата госпожа”, пишат медиите в Италия.

Байерн от доста време се опитва да убеди Алаба да остане на “Алианц Арена” и да подшише нов договор, но неговият агент не успя да се разбере с шефовете на бавараците. Настоящият контракт на австриеца е до следващото лято и от 1 януари той може да подпише предварителен договор с всеки отбор, преминавайки през лятото като свободен агент. Предвид тази възможност той вече е уговорил всичко около преминаването си в Ювентус.

Алаба се присъедини към Байерн Мюнхен през 2011 година, като до момента има 389 мача във всички турнири, в които е отбелязал 31 попадения. 28-годишният футболиста е спечелил цели 22 трофея с немския колос, като има две титли в Шампионска лига.

Интерес към Давид Алаба има още от отборите на Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Пари Сен Жермен. Ювентус обаче е фаворит за подписа на защитника и според медиите на Ботуша футболистът на Байерн ще продължи кариерата си в Торино.