Ювентус излъга Аталанта и се утвърди в топ 4 на Серия А
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Бианконерите" с важна победа в Бергамо, вече са втори в класирането

Ювентус победи Аталанта с 2:0 като гост в среща от 34-ия кръг на италианската Серия А. Попаденията в мача вкараха младокът Самуел Илинг-Джуниър и Душан Влахович през второто полувреме.

Спечелените три точки в Бергамо изкачиха Ювентус на второто място във временното класиране. “Бианконерите” дръпнаха с две точки пред Лацио и са на пет пункта пред петия в таблицата Милан, така че направиха важна крачка към класиране в Шампионска лига.

Масимилиано Алегри остави на пейката играчи като Погба, Влахович, Костич и Киеза, за да ги запази свежи за домакинството на Севиля в четвъртък в Лига Европа. Вс пак и четиримата се появиха в игра, за да запишат минути през второто полувреме.

Ювентус изигра двубоя в типичен за Алегри стил – стоеше прибран в защита и изчакваше шансове на контра атака. През първото полувреме гостите почти нямаха шансове пред вратата на опонента. Аталанта бе по-активният тим, но също не успя да затрудни сериозно Войчех Шчесни, като най-добрият им шанс за гол бе в 25-ата минута, когато удар с глава на Джорджо Скалвини срещна страничната греда.

В 56-ата минута “бианконерите” нанесоха своя удар. Самуел Айлинг-Джуниър се възползва от отлично подаване на Рабио и прати топката в мрежата за 0:1.

Аталанта тръгна да търси изравнителен гол, а шансовете за Юве за добри контра атаки се увеличиха. Муриел тормозеше сериозно защитата на съперника, но отбраната на гостите действаше стабилно. “Бианконерите” оцеляха в една – две по-напечени ситуации в тяхното наказателно поле и запазиха аванса си.

Секунди преди последния съдийски сигнал Юве вкара второ попадение. В осмата минута от добавеното време Душан Влахович оформи крайния резултат 0:2, а Федерико Киеза се отличи с асистенция.