Ювентус излъга Торино в Дерби дела Моле с гол на Влахович
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сърбинът донесе важни три точки на "бианконерите"

Ювентус се върна на победния път с минимален успех в градското дерби с Торино с резултат 1:0. Единственото попадение в Дерби дела Моле вкара Душан Влахович през второто полувреме. Сърбинът отбеляза шестия си гол този сезон, като никой играч не се представя по-добре в Серия А от него.

Наставникът на “бианконерите” Макс Алегри направи промени в стартовия състав спрямо последния мач на тима – срамната загуба с 0:2 от Макаби Хайфа. Бремер, Филип Костич, Мануел Локатели и Мойс Кийн замениха в стартовите 11 съответно Бонучи, Ругани, Паредес и Анхел ди Мария.

В началото на срещата нямаше голови положения, като чак в 14-ата минута бе регистриран първия точен удар, но Миранчук не затрудни Шчесни.

В средата на полувремето Юве имаше чудесна възможност да поведе, като вратарят на домакините се намеси на три пъти в една атака при удари на Рабио, Локатели и Влахович. Нулевото реми на “Стадио Олимпико ди Торино” се запази до полувремето, като бе логично предвид играта от двата тима.

Втората част бе по-динамична и имаше ситуации пред двете врати. Ваня Милинкович-Савич спаси опасен шут на Локатели в 50-ата минута. Малко след това Шчесни отрази удар на Влашич.

В 62-рата минута Мойс Кийн получи добър пас от Костич, но ударът му бе разочароващ. Дванадесет минути след това вратарят на домакините изби удар с глава на Влахович и последва корнер. При центрирането Юве откри резултата, като сърбинът бе на точното място, за да засече в мрежата за 0:1.

Ювентус запази крехкия си аванс до края на срещата и извоюва много важна победа. Този успех сложи край на серията от две поредни загуби на “старата госпожа”. Също така отборът на Макс Алегри прогресира до 7-ото място в класирането на Серия А с актив от 16 точки, като изостава на седем от лидера Наполи.

В следващия кръг Юве се изправя срещу Емполи у дома, докато Торино ще гостува на Удинезе.