Ювентус излиза с младежкия отбор до 23 г. срещу Рома?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на Ювентус Маурицио Сари възнамерява да заложи на младежкия състав до 23 години на “бианконерите” в последния двубой за сезона в Калчото срещу Рома в събота. Треньорът на шампионите на Италия заяви, че титулярите са много уморени от сгъстената програма, като футболистите изиграха 5 двубоя за изминалите 12 дни.

Снощи Ювентус бе далеч под нивото си, което явно се дължи на умората у играчите, а отборът загуби от Каляри с 0:2 в предпоследния кръг на Серия “А”.

“Проблемът е, че ние сме единственият отбор в Европа, който изигра 5 срещи за 12 дни. Ще видим в каква кондиция са футболистите, но обмислям да заложа изцяло на младежката формация срещу Рома, за да може всички от първия тим да получат малко почивка”, споделя Маурицио Сари.

На Ювентус предстои много важен мач реванш срещу Олимпик Лион от осминафиналите в Шампионска лига на 7 август. Фокусът на “бианконерите” вече е изцяло върху този сблъсък, като Юве трябва да навакса пасив от един гол, за да продължи на 1/4-финалите.

“Девет души останаха извън групата срещу Каляри заради контузии и доста от тях може да не вземат участие в мача с Лион”, каза още Сари.

Звездата на тима Роналдо пък продължава да се бори с Имобиле за голмайсторския приз в Серия “А” и срещу Каляри изигра пълни 90 минути, но не успя да се разпише. Маурицио Сари заяви, че Кристиано сам е искал да играе, като познава тялото си и знае кога се нуждае от почивка.