Ювентус на Пирло лети на старта на Серия “А”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ювентус започна с домакински успех с 3:0 срещу Сампдория в новия сезон 2020/21 на италианската Серия “А”. Попаденията за шампионите реализираха новото попълнение Деян Кулушевски, Леонардо Бонучи и Кристиано Роналдо.

Старши-треньорът на “бианконерите” Андреа Пирло, за когото това бе официален дебют начело на Юве, заложи на Войчех Шчесни на вратата. Триото в центъра на отбраната бе Данило, Киелини и Бонучи, а като халф бекове действаха Фработа и Куадрадо. В средата на терена новото попълнение Уенстън Маккени си партнираше с Адриен Рабио, а в предни позиции стартираха Аарън Рамзи, Кулушвески и Роналдо.

Ювентус предложи страхотен футбол още от началото на срещата. Домакините атакуваха, пресираха и не оставяха шанс на съперника да владее топката. В 13-ата минута Кристиано Роналдо навлезе в пеналта, като бранител на Сампдория успя да избие, но топката попадна в Деян Кулушвески, който с прецизен удар я прати в мрежата на “моряците” за 1:0. Това бе дебютното попадение на 19-годишното крило с екипа на Юве в Серия “А”.

В 24-ата минута Ювентус можеше да удвои аванса си, но удар на Кристиано Роналдо се отби в напречната греда. Девет минутки по-късно отново Роналдо имаше шанс за гол, но стреля неточно. В 43-ата минута шут на Маккени също мина покрай вратата на гостите.

В началото на второто полувреме треньорът на гостите Клаудио Раниери направи цели три смени, като в игра се появиха Гастон Рамирес, Фабио Куаляреал и Мая Йошида. Въпреки тези промени в състава на “моряците”, Ювентус продължи да доминира.

В средата на втората част Де Шилио и Роналдо пропуснаха добри възможности за попадение за домакините. В 78-ата минута “бианконерите” удвоиха аванса си. След ситуация в наказателното поле на Самп, Леонардо Бонучи бе на точното място, за да прати топката в мрежата – 2:0.

В 88-ата минута Кристиано Роналдо откри головата си сметка за сезона. Португалецът получи чудесен пас от Рамзи и с удар по диаонала с десния крак оформи крайния резултат 3:0.