Ювентус притисна лидерите в Серия А след успех над Сампдория
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Торинци са вече на само четири точки от върха след 3:1 в Генуа

Ювентус записа втора поредна победа в Серия А, надигравайки лесно с 3:1 Сампдория като гост в мач от 29-ия кръг на Калчото.

След равностойно начало на срещата, в 23-та минута Юве разви скоростна контраатака, при която се стигна до остро подаване към Мойс Кийн в наказателното поле, но Юшида засече топката в собствената си врата за 0:1.

Малко след половин час игра Стефано Сенси можеше да изравни, но Счесни се намеси брилянтно и спаси. Само две по-късно Кийн беше съборен в наказателното поле на Самп и Валери посочи бялата точка. От нея Мората беше безкомпромисен за 0:2.

След почивката Кийн имаше шанс да покачи до 0:3, а в 74-та Сампдория също получи право да изпълни дузпа. Кандрева застана зад топката и спря при засилката си, което обърка повече него отколкото Счесни и той пропусна шанса да върне отбора си в мача.

Шест минути преди края генуезци все пак върнаха едно попадение, след като удар на Сабири от пряк-свободен удар се удари в гърба на Мората и топката придоби парабола, която нямаше как да бъде спряна от стража на гостите.

В 88-та минута обаче всичко приключи, след като Локатели центрира към далечна греда за Мората, а той от почти никакъв ъгъл стреля с глава и прати кълбото в мрежата.

Така Ювентус е вече с 56 точки – само на една зад третия Наполи и на две за Интер. Лидерът Милан пък е с аванс от четири, като всички тези отбори имат по мач по-малко, като “нерадзурите” дори са с две неизиграни срещи.