Ювентус продължава да властва в Торино – триумфира в дербито с обрат
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Бианконерите" вече са само на шест точки до зона Европа

Ювентус спечели първото “Дерби дела Моле” за 2023 г., след като надви градския съперник Торино с 4:2 на “Алианц Стейдиъм”. Въпреки че допуснаха два гола, защитниците на “старата госпожа” бяха във вихъра си – Данило и Бремер се разписаха, а по едно попадение добавиха Куадрадо и Рабио.

Спечелените три точки върнаха Ювентус на седмото място. “Бианконерите” са само на шест точки от шестия в таблицата Аталанта. Торино пък остана на 9-ата позиция с 31 пункта – на седем зад градския опонент.

“Биковете” изненадоха противника с гол още във втората минута, когато Ян Карамо прониза Войчех Шчесни за 0:1.

В 16-ата минута Хуан Куадрадо възстанови равенството след асистенция на Костич. Юве играеше бавно и лишсвапе преса, като Торино излезе за втори път напред в резултата – Санабрия се разписа за 1:2 в 43-ата минута.

В добавеното време Данило изравни след асистенция на Ди Мария и резултатът на почивката бе 2:2.

Тимът на Макс Алегри се представи силно през второто полувреме и заслужено стигна до успеха. Трябва да отбележим и появата в игра на Пол Погба в 69-ата минута, записвайки първи минути за сезона.

В 71-вата минута бившият играч на Торино – Бремер, наказа гостите. Бранителят на Ювентус засече с глава центриране на Киеза и прати топката неспасяемо в мрежата – 3:2.

В 81-вата минута Адриен Рабио сложи точка на спора. Френският халф имаше късмет да се разпише, тъй като засече отблизо центриране от фаул, а преди него с топката игра и защитникът Бремер, но в крайна сметка Рабио я прати в мрежата. Голът бе разгледан с ВАР около минута за засада, но попадението остана.