Ювентус с издънка още на старта, ВАР им отне победата в Удине
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кристиано Роналдо влезе от пейката и се виждаше като спасителя на "старата госпожа", но радостта му бе кратка

Ювентус не успя да започне с победа кампанията си в Серия А през този сезон и завърши 2:2 на “Дачия Арена” срещу Удинезе. Торинци водеха с 2:0, но допуснаха изравняване, а в последните минути на продължението гол на Кристиано Роналдо беше отменен от ВАР заради сантиметри засада.

Гостите от Торино започнаха вихрено мача и още в 3-та минута комбинация между Бентанкур и Дибала завърши с попадение на аржентинеца, който изведе отбора си с капитанската лента.


В 23-та Куадрадо пое топката, напредна сам и простреля Силвестри със страхотен изстрел, който не остави никакъв шанс на стража на Удине. След почивката обаче всичко се обърка за “Старата госпожа”. В 50-та минута Шчезни направи глупаво нарушение в наказателното поле, което доведе до дузпа за домакините, а от 11-те метра Роберто Перейра беше точен.

В 66-та минута шут на Бентанкур се отби от дясната греда, а малко преди това Мората също беше лишен от гол от рамката на вратата на Силвестри. В 83-та минута Удинезе стигна до частичния обрат, след като Шчезни направи нова груба грешка, която позволи на футболист в бяло и черно да му открадне топката, а Деулуфеу от няколко метра само я насочи в мрежата. ВАР провери дали испанецът не е бил в положение на засада, но такава нямаше и голът остана.

Така се стигна до 4-та минута на продължението, което Федерико Киеза центрира отлично в наказателното поле, където Кристиано Роналдо се извиси най-високо и вкара с глава. Радостта на Юве обаче беше кратка, след като ВАР отново се включи и показа засада с рамото на португалеца, която беше не повече от няколко сантиметра.