google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Американският национал ще остане на 'Алианц Стейдиъм' и след края на сезон 2020/21

Ювентус направи страхотен трансфер през лятото, привличайки Уестън Маккени от Шалке 04. Добрите изяви на национала на САЩ се убедили ръководството на “бианконерите” още сега да активира откупната му клауза, пишат Calciomercato.com и Tuttomercatoweb.

22-годишният полузащитник пристигна в Торино това лятопод наем от Шалке 04 срещу скромната сума от 4,5 млн. евро. Ако Юве иска да привлече за пстоянно Маккени, след края на сезона трябва да доплати 18,5 млн. евро. В договора има условие, че ако футболистът запише участие в 60% от двубоите през кампанията, Юве трябва задължително да откупи правата му. Все пак торинци са решили дори да не чакат до юни, а още сега да задвижат процедурата.

Полузащитникът играе чудесно с екипа на “старата госпожа” и бе с основна заслуга за успеха на Юве над Барселона на “Камп Ноу” в Шампионската лига на 8 декември. Наскоро той беше избран и за “Футболист на годината” в САЩ. Според успехите, които халфът постигне с Юве, трансферната сума по сделката с Шалке 04 може да нарасне с още 7 млн. евро, като общо тимът от Бундеслигата ще е получил 30 млн. евро за американеца.

Полузащитникът вкара 2 гола в последните си 5 мача за Ювентус – той се разписа срещу Барселона и Торино в началото на месеца. В пет от изминалите шест срещи на тима Маккени бе титуляр, като в 4 от тях игра пълни 90 минути.