За историята – Любо Пенев и Херо кръстосват шпаги за първи път
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Царско село приема Берое в отложен мач от Първа лига

Днес от 17.30 часа в столицата ще се играе отложената среща от 12-ия кръг в Първа лига между Царско село и Берое.

Любопитно е да се отбележи, че това ще бъде първия сблъсък между двама от най-способните наставници в родния елит – изненадващо или не, до този монент Любо Пенев и Димитър Димитров все още не са заставали един срещу друг.

За историята - Любо Пенев и Херо кръстосват шпаги за първи път 1

Двубоят е с особен заряд, тъй като победата в него ще позволи сериозна стъпка напред. При успех Берое би се залепил зад четвъртия Арда, оставайки само на точки зад тима от Кърджали. Победа за осмия Царско село пък ще му позволи да се доближи само на точка зад Черно море и на четири зад място в Топ 6.

Домакините излизат без две от ключовите си фигури в халфовата линия. Лъчезар Балтанов е наказан, след като бе изгонен в равенството – 2:2, с Левски, като на негово място се очаква да се появи Божидар Васев.

Борис Галчев все още не е възстановен, въпреки че медицинският щаб полага сериозни грижи да го вдигне на крака. Той обаче все още изпитва болки и ще пропусне и този мач.

Берое също има кадрови проблеми, като Херо няма да може да разчита на Теди Мезаг, който е наказан, а Охене и Конте подновиха тренировки наравно с останалите, но до последно ще са под въпрос за мача.

Вчера реферът на двубоя бе заменен от Съдийската комисия на Българския футболен съюз без обаче да бъде обяснена причината за рокадата.

Първоначално бе обявено, че Волен Чинков ще ръководи срещата с помощници Драгомир Милев и Красимир Миланов. Днес обаче в сайта на БФС вече е поставено името на пловдивския арбитър Владимир Вълков. Страничните съдии, четвъртият арбитър и съдийският наблюдател остават непроменени.

Родният букмейкър Efbet онлайн дава сериозно предимство на гостите от Стара Загора. Коефициентът за победа на Берое е 1.65, докато успех за Царско село е оценен с 5.75. Ставката за равенство е 4.05.

Експертите на 7 Спорт също предвиждат, че доброто представане на Берое ще продължи, а освен това може да се очаква, че и двата тима ще успеят да се разпишат.