За кой ли път? Барселона пак се издъни и върхът остана мираж
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Каталунците" изгубиха аванс от два гола, поведоха отново, но пак записаха равен в Ла Лига

Барселона пропусна пореден шанс да излезе лидер в Ла Лига този сезон. “Каталунците” завършиха 3:3 срещу Леванте, въпреки че водеха с два гола до почивката, допуснаха частичен обрат и отново поведоха.

Седем минути преди края обаче домакините изтръгнаха равенството.

“Каталунците” вече изпускат трети шанс в рамките на по-малко от две седмици да излязат на върха в Ла Лига. Първо можеха да го сторят в мача срещу Гранада, който загубиха на “Камп Ноу”, след това Атлетико (Мадрид) завъртя хикс в Каталуния и опази лидерството си, а днес отново изгубиха две точки в преследването на титлата.

Срещата започна с два сериозни пропуска на Педри, като в първия случай ударът му профуча покрай вратата, а след това Абаризкета спаси по перфектен начин.

В 25-та минута обаче Барселона поведе. Лионел Меси за пореден път показа магията си и от въздуха засече отлично центриране и прати топката неспасяемо в десния ъгъл на вратата на Леванте.


В 34-та падна и втори гол за Барса. Дембеле подаде към Педри, който от няколко метра трябваше само да чукне топката във вратата за 0:2.


След почивката домакините се активизираха и каталунците трудно успяваха да създават нови опасности. В 57-та минута натискът на “прилепите” си каза своето и те намалиха резултата. Хорхе Мирамон изпрати фалцово центриране в наказателното поле, а там Мелеро отблизо с глава не остави шанс на Тер Стеген.

Още в шок от получения гол, Барселона получи и втори. Хосе Моралеш показа отлична съобразителност в наказателното поле и без да се замисли прати топката в долния десен ъгъл на вратата, за да направи частичния обрат факт.
За кой ли път? Барселона пак се издъни и върхът остана мираж 1
Каталунците се втурнаха да си връщат аванса в резултата и не трябваше да чакат дълго. В 64-та минута след огромно разбъркване топката все пак стигна до Дембеле, който няколко метра я заби в мрежата на домакините.

Вместо обаче да търсят по-солиден аванс, гостите решиха да задържат повече топката, а Роналд Куман извади Антоан Гризман и Осман Дембеле, за да пусне в игра Брайтуайт и Сержиньо Дест в очевидно дефанзивна насока.

Това обаче му изигра лоша шега, тъй като в 83-та минута Леванте изравни за втори път. Серхио Леон получи топката в наказателното поле след подаване на Тоно и с прецизен изстрел оплете кълбото в мрежата на Тер Стеген за трети път тази вечер.

По този начин Барселона е вече със 76 точки на една зад Атлетико (Мадрид) и една пред Реал (Мадрид), но с мач повече, докато Леванте е вече 13-ти 40 пункта.