google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ясен Петров стана четвъртият пореден селекционер, стартирал със загуба

Кошмарният старт на българския национален тим в дебютната ми световна квалификация с Швейцария разпали оживени спорове.

Снощи момчетата на Ясен Петров инкасираха три попадения в собствената си врата за 12 минути и няколко секунди. Оказа се, че никога преди това България не е допускала 3 гола за толкова кратко време в началото в мач на собствен терен.

След еднопосочно първо полувреме в двубоя на “Васил Левски” Швейцария ни свери часовниците, разписвайки се три пъти в рамките на шест минути във вратата на Пламен Илиев.

Статистиците обаче припомниха за особено унизителна загуба по време на първото ни участие на финали на световно първенство.

На шампионата в Чили през 1962 година Унгария – тим, който по това време е един от най-силните в света, ни разгромява с 6:1. Още в 12-ата минута на срещата обаче резултатът е 4:0…

Иначе след снощното поражение беше регистриран и друг неприятен факт – Петров стана четвъртият пореден селекционер на националния отбор, започващ със загуба.

По този начин престоя си начело на тима стартираха Петър Хубчев, Красимир Балъков и Георги Дерменджиев.

Последната победа на България в официална среща датира от 17 ноември 2019 година, когато в София надделяхме с 1:0 над Чехия в европейска квалификация без особено значение.

Оттогава насам Лъвовете записаха две равенства и седем загуби.